על יתרונותיו של המלפפון איננו צריכים להרחיב בפניכם; הוא טעים, מלא בנוזלים וויטמינים, והוא נשנוש נהדר בכל שעה ביום. אבל האם שמעתם על הקרוב הרחוק שלו, אי שם מאסיה? תכירו, מלפפון יפני הוא הירק שאם עדיין לא הכנסתם למטבח שלכם, אתם פשוט לא מבינים מה אתם מפסידים! כי כמו כל דבר אחר שהיפנים עושים – הוא כמו כל השאר, אבל קצת יותר.
ארומטו – מלפפון יפני שישדרג לכם את הסלט
המלפפון הוא אחד הירקות האהובים ביותר בישראל; הוא חלק בלתי נפרד מסלטים, כריכים ועוד. לאחרונה, נכנסו לשוק מלפפונים חדשים, שהגיע היישר מיפן! זהו מלפפון יפני בשם 'ארומטו', שנחשב לזן איכותי מאוד. הוא יבש יחסית, מכיל הרבה פחות זרעים ועל כן גם קראנצ'י יותר מהמלפפונים שאנחנו מכירים. והטעם? אין דברים כאלה!
בנוסף, המלפפון היפני מכיל לא מעט יתרונות תזונתיים;
- הקליפה של המלפפון היפני מכילה כלורופיל, שעל פי מחקרים מסוגל להגן בפני סוגים שונים של סרטן. בנוסף, הקליפה מכילה גם פיטוסטרולים המפחיתים את ספיגת הכולסטרול מהמזון וכך מורידים את רמת הכולסטרול בגוף. נוסף לכל אלו, בקליפה ישנם גם סיבים תזונתיים המסייעים לפעילותה של מערכת העיכול.
- בתוך המלפפון עצמו יש בעיקר מים, 95% למעשה. כך, הוא דל קלוריות ומסייע לשמירה על משקל יציב, ומהווה חטיף קליל וטעים כשמתעורר החשק. בשל אחוז המים הגבוה, המלפפון מכיל ויטמינים ומינרלים רבים כגון ויטמין K החיוני לתהליכי קרישת הדם ובשמירה על בריאות העצם, אשלגן המפחית את רמות לחץ הדם, ועוד רבים ונפלאים.
יתרונות נוספים שכדאי להכיר
ברפואה הטבעית, מלפפון יפני נחשב לפתרון מצוין לבעיות עור, נפיחויות מתחת לעיניים, גירוד ועוד. כל זאת, בזכות רמת הלחות הגבוהה שלו. לא בכדי נעשה בו שימוש בטיפולי יופי! אם כן, מלפפון ארומטו הינו בעל תכונות שהופכות אותו לאהוב במיוחד בכל רחבי העולם – גם בשל הטעם והאיכות, הוויטמינים המעולים לגוף האדם, ולתכונותיו בעולם הקוסמטיקה והיופי. כעת, כל שנותר לכם זה רק לתת לו צ'אנס ולהיווכח בעצמכם!